Monday, 17 June 2013

GK India: 2

GK India : [2]

1. Which company is India's largest transporter and marketer of petroleum gas?
(a) Reliance
(b) Gail
(c) ONGC
(d) HPCL
Answer: ONGC

2. Smallest state of India is
(a) Sikkim
(b) Nagaland
(c) Meghalaya
(d) Goa
Answer: Goa

3. 2nd largest state of India by area is
(a) Karnatka
(b) Madhya Pradesh
(c) Rajasthan
(d) andhrapradesh
Answer: Madhya Pradesh

4. Which is India's largest Private Sector Bank?
(a) ICICI
(b) IDBI
(c) HDFC
(d) UTI
Answer: ICICI

5. Where is the biggest ship building yard in India ?
(a) Vishakapatnam
(b) Tuticorin
(c) Mumbai
(d) Chennai
Answer: Vishakapatnam

6. The largest cantilever bridge of India is
(a) Chambal Bridge
(b) None of them
(c) Mahatma Gandhi Setu
(d) Howrah Bridge
Answer: Howrah Bridge

7. The largest city of India is
(a) Chennai
(b) Kolkata
(c) New Delhi
(d) Mumbai
Answer: Kolkata

8. The largest lake in India is
(a) Wular lake
(b) None of them
(c) Luni lake
(d) Sambhar lake
Answer: Wular lake

9. The smallest state of India is
(a) Rajasthan
(b) Himachal Pradesh
(c) Sikkim
(d) Goa
Answer: Goa

10. Which is the India's largest and the oldest museum?
(a) Indian Museum, Kolkata
(b) Salar Jung Museum, Hyderabad
(c) National Museum, New Delhi
(d) Allahabad Museum
Answer: Indian Museum, Kolkata

No comments:

Post a Comment